Ramić optužen za ratne zločine

Tužilaštvo Suda u BiH podiglo optužnicu protiv bivšeg pripadnika muslimanskih snaga Niseta Ramića zbog zločina nad Srbima.

Izvor: Beta, AFP

Sreda, 11.10.2006.

22:38

Default images

Reč je o prvoj optužnici za ratne zločine pred tim sudom protiv bivšeg pripadnika muslimanskih snaga za zločine nad Srbima tokom rata u BiH, od 1992. do 1995. godine.

Ramić (36) je optužen za ubistvo četvoro srpskih civila i za teško ranjavanje jednog civila srpske nacionalnosti, u junu 1992. godine kod Visokog, rekao je za AFP zvaničnik tužilaštva koji je želeo da ostane anoniman.

Taj zvaničnik je naveo da Ramić već služi kaznu za krivično delo počinjeno nakon rata.

Pred Odeljenjem za ratne zločine Suda BiH optužene su 24 osobe, većinom Srbi, za zločine počinjene nad Muslimanima i Hrvatima tokom rata.

To odeljenje Suda BiH je formirano 2005. godine kako bi pravosudje BiH moglo da preuzme odredjene slučajeve iz Haškog tribunala, u skladu sa strategijom tog medjunarodnog suda za završetak njegovih aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: