"Cenkanje ljudskim pravima"

Sanda Rašković-Ivić izjavila da je na Kosovu u toku cenkanje pravima Srba i nealbanaca.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2006.

18:08

Default images

Predsednica Koordinacionog centra za Kosovo Sanda Rašković-Ivić izjavila je danas u Varšavi da bi ignorisanje kršenja ljudskih prava na Kosovu ubrzalo rešenje statusa Pokrajine ali uz ozbiljne posledice po srpsko i nealbansko stanovništvo.

"Okretanje glave od sistematskog kršenja ljudskih prava i pretvaranje da strukture koje je tamo osnovala međunarodna zajednica zaista rade sigurno će pomoći zatvaranju poglavlja o statusu, ali pitanje je po koju cenu", izjavila je ona na sastanku OEBS o ljudskim resursima.

Sanda Rašković-Ivić je rekla da pregovori u Beču pod okriljem UNOSEK-a tretiraju osnovna ljudska prava Srba i drugih nealbanca kao sredstvo za cenkanje, pa će u zavisnosti od tekućeg odnosa političkih snaga ta prava biti ili neće biti data, u većoj ili manjoj meri.

Sanda Rašković-Ivić je ukazala i na odsustvo pruduktivnog delovanja međunarodne zajednice u cilju sprečavanja kršenja ljudskih prava i zaštite tih zajednica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: