100 miliona evra za jug Srbije

Jug Srbije naredne godine može očekivati 100 miliona evra, kaže Mlađan Dinkić.

Izvor: B92

Sreda, 11.10.2006.

16:32

Default images

Ministar finansija Mlađan Dinkić najavio je u Vlasotincu da će u narednoj godini iz budžeta Srbije biti izdvojeno 100 miliona evra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga. Većina opština u tim okruzima spada u najnerazvijenije u Srbiji.

Pored postojećih olakšica za one koji žele da investiraju na jugu Srbije, kao što su povoljni krediti, država će sledeće nedelje povećati stimulacije za razvoj tog kraja, najavio je Dinkić na sastanku u Vlasotincu s predstavnicima 13 opština i predsednikom i potpredsednikom Koordinacionog tela za jug Srbije Rasimom Ljajićem i Nenadom Popovićem.

"Svi koji budu pravili nove fabrike, dobijaće od Vlade između 2.000 i 10.000 evra po novom radniku, a imajući u vidu da ćemo specijalno za jug Srbije graditi i infrastrukturu, onda će više novca dobijati po novom zaposlenom oni koji ulažu u manje razvijena područja, a to je jug
Srbije", kaže Dinkić.

Najviše para dobiće višenacionalne opštine Bujanovac, Preševo i Medveđa, da bi bio ubrzan njihov ekonomski razvoj i da bi se građani koji tamo žive posvetili poslu, a ne nacionalnim razlikama, rekao je Dinkić.

Iz Nacionalnog investicionog plana u razvoj opština na jugu Srbije 2006. biće uloženo najmanje 40 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: