Sprečeno održavanje tribine SRS

Skupština opštine Vračar nije večeras dozvolila radikalima da u sali te opštine održe promociju tekstova Vojislava Šešelja.

Izvor: B92

Petak, 06.10.2006.

20:16

Default images

U saopštenju Opštinskog odbora Demokratske stranke, koja je vladajuća stranka na opštini Vračar, navodi se da naslovi tekstova Vojislava Šešelja sadrže fašističku terminologiju i pozivaju na međureligijsku mržnju. Među tim knjigama su i "Antihristov namesnik, zlikovački rimski papa Benedikt 16" i "Rimska kurija, večno žedna srpske krvi".

"Rekavši opštinskim službama da je sala potrebna za stranački sastanak, radikali su plakatima uradili promociju ovih tekstova i time pokušali da na prevaru organizuju predstavljanje Šešeljevih ideja, koje Srbiju vode nazad u mračnu prošlost", navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka navodi da su pristalice SRS, uprkos zabrani korišćenja sale, pokušali da održe skup i da se tom prilikom ispred zgrade SO Vračar okupila grupa građana koja se protivi politici radikala.

"Vračarci nisu odgovarali na provokacije pristalica povratka Srbije u mračnu prošlost i demokratski su pokazali da radikalima nije mesto na Vračaru. Pokušaj radikala da izazovu veće incidente i tuču nije uspeo", navodi se u saopštenju vračarskog odbora DS.

Kuzmanović: Skup SRS netačno prijavljen

Predsednik opštine Vračar Branimir Kuzmanović saopštio je večeras da je dozvola Srpskoj radikalnoj stranci za održavanje tribine u sali te opštine povučena zbog "netačnih navoda o terminu, organizatoru i sadržaju skupa".

Kako se navodi u saopštenju, SRS je dobila saglasnost da večeras održi unutarstranački sastanak radi predstavljanja plana predizbornih aktivnosti, ali su u međuvremenu, 5. oktobra, na Vračaru istaknuti plakati, kojima se građani pozivaju na tribinu i promociju knjiga Vojislava Šešelja.

"Rukovodstvo opštine Vračar je uvereno da bi održavanje ove tribine povredilo verska i politička opredeljenja građana Vračara i neće dozvoliti da se promovišu ideje suprotne volji građana Vračara jasno iskazanoj na izborima u poslednjih 15 godina", navodi se u saopštenju predsednika opštine Vračar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: