Ponovo kamenovan autobus iz Osojana

Autobus Ujedinjenih nacija koji Srbe iz Osojana prevozi do Kosovske Mitrovice kamenovan je danas oko 9.30 u selu Rudnik.

Izvor: Beta

Petak, 06.10.2006.

11:09

Default images

U incidentu nema povređenih, ali je jedan veći kamen razbio prozor, iako su stakla ojačana. Autobus koji svakog utorka i petka prevozi meštane Osojana do Mitrovice bio je pun, a među 50-ak putnika bilo je i dece. Incident se dogodio nadomak škole u Rudniku, albanskom selu u kom su trenutno stacionirani španski vojnici Kfora.

Na istom mestu, do dolaska španskih vojnika pre nekoliko meseci, autobus za Srbe iz Osojana bio je redovno kamenovan svakog utorka i petka. Kada se pre nekoliko meseci dogodio poslednji incident, autobus su obezbeđivali i pripadnici Kosovske policijske službe.

Osojane je srpsko selo u opštini Istok iz kog su posle povlačenja srpske vojske i policije bili proterani svi meštani, a kuće su bile spaljene. To je jedno od prvih sela u Metohiji u koje su se raseljeni Srbi vratili i sada tamo živi nekoliko stotina povratnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: