"Zemuncima" 13,5 i 15 godina

Milan Jurišić i Dušan Krsmanović osuđeni su u Specijalnom sudu na 15, odnosno 13,5 godina zatvora za ubistvo Marka Petrovića Mamice.

Izvor: Beta

Petak, 29.09.2006.

15:40

Default images

Predsedavajuća sudskog veća Maja Kovačević rekla je u obrazloženju presude da je nesumnjivo dokazano su Jurišić i Krsmanović ubili Petrovića, po naređenju vođe "zemunskog klana" Dušana Spasojevića.

Petrovića su "zemunci" krajem septembra 2001.  "namamili" u stan u Bulevaru AVNOJ-a 106 na Novom Beogradu, pod izgovorom da treba jednom od njih da namesti kompjuter.

Kada je Petrović došao u stan i počeo da namešta kompjuter, s leđa mu je prišao Jurišić i ispalio mu dva metka u glavu.

"Zemunci" su nakon toga telo odneli u kadu, oprali ga i stavili u plastičnu kesu, da bi ga na kraju zakopali u šumi udaljenoj 1.500 metara od surčinskog aerodroma.

Sudija Maja Kovačević je u obrazloženju presude navela da je Dušan Krsmanović u iskazu datom u policiji u potpunosti priznao učešće u ovom ubistvu, kao i da je ceo njegov iskaz kasnije potkrepljen materijalnim dokazima.

Ona je dodala i da je taj iskaz potvrdio i svedok-saradnik Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi.

U tom predmetu sudilo se i pripadnicima "zemunskog klana" Milošu i Aleksandru Simoviću, zbog bacanja bombi na prostorije lista "Dan" u Beogradu i na auto-servis "Aca" na Novom Beogradu.

Aleksandar Simović je osuđen na tri i po godine zatvora, a Miloš Simović na tri godine zatvora.

Tužilaštvo je tokom suđenja odustalo od krivičnog gonjenja Dejana Milenkovića Bagzija, koji je dobio status svedoka-saradnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: