Ulica Đinđiću ili Miloševiću

Komisija Skupštine Novog Sada za imena ulica raspravljaće o inicijativi za promenu imena Ulice Zorana Đinđića.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 29.08.2006.

12:37

Default images

Kako je najavila predsednica Komisije Biljana Malović, članica Socijalističke partije Srbije, ta inicijativa postoji još iz vremena kada je ulica kod Filozofskog fakulteta dobila ime ubijenog premijera Srbije. SPS je ranije najavio da će Komisija raspravljati i o inicijativi SPS-a da pokojni predsednik te partije i Srbije i Jugoslavije Slobodan Milošević dobije ulicu u Novom Sadu.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke, stranke Zorana Đinđića, Igor Pavličić, rekao je da će se ta partija svim sredstvima, uključujući ulične proteste, suprotstaviti inicijativi da bude preimenovana Ulica Zorana Đinđića.

Ta ulica je po Đinđiću nazvana 2003, u vreme dok je na vlasti u Novom Sadu bila koalicija Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine. Od jeseni 2004, na vlasti u gradu je koalicija Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i SPS-a. Premijer Srbije i predsednik DS-a ubijen je u dvorištu Vlade Srbije 12. marta 2003.

Malovićeva je ranije rekla da je Milošević zaslužio da dobije ulicu ili spomenik, jer je za razliku od onih koji su rušili, u Novom Sadu otvorio jedan most, bio inicijator gradnje tri mosta i izgradnje stanova za mlade bračne parove, kao i svega ostalog što je učinjeno u vreme obnove zemlje. Tada je SPO najavio da će tražiti da se jedna ulica u Novom Sadu zove po Draži Mihailoviću, četničkom komandantu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: