Priveden zbog jakne s grbom Srbije

Protiv državljanina Austrije policija će podneti prijavu zbog grba Srbije na jakni.

Izvor: B92

Utorak, 29.08.2006.

12:29

Default images

Protiv Mišela K. iz Beča, koji je u maskirnoj jakni sa srpskim grbom hodao zagrebačkom železničkom stanicom, policija će podneti prekršajnu prijavu zbog vređanja moralnih osećanja građana, piše Večernji list. Austrijanac nije želeo da otkrije odakle mu jakna, a policiji, koja je stigla na poziv bivšeg dobrovoljca Domovinskog rata Drage Kljaića i privela Mišela K. u stanicu, rekao je da je putovao iz Hrvatske Kostajnice u Beč.

Mišel K. je u nedelju bio uhapšen u Koprivnici zbog posedovanja droge, ali je posle saslušanja pušten na slobodu.

Kljaić je izjavio da je bio zaprepašćen kada je u restoranu na zagrebačkoj železničkoj stanici ugledao muškarca u maskirnoj četničkoj uniformi kako mirno ispija piće. Kljaić je rekao da je pozvao policiju i da je bio razljućen reakcijom ostalih gostiju koji su ignorisali muškarca u uniformi vojske koja je ubijala po Hrvatskoj. "Gospodina u jakni je razljutio dolazak policajca. Odbrusio mu je da niko ne može da mu zabrani da nosi takav grb", rekao je Kljaić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: