Srbin napadnut u centru Dečana

U centru Dečana juče je pretučen Vuko Danilović, saopštava KiM info-služba.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2006.

22:49

Default images

On je sa grupom od petoro srpske dece učestvovao u akciji "multietnički kamp", u organizaciji OEBS-a. Kampje okupio 30 dece iz srpske, albanske i romske zajednice, a organizovan je u cilju unapređenja saradnje među zajednicama. Njega su napala dvojica mladića u centru Dečana, a zatim su pobegli.

Danilović, koji je pre rata radio kao nastavnik u Dečanima, došao je sa grupom dece iz Berana u Crnoj Gori, gde se nalazekao izbeglice. "Ujutro smo posetili zgradu skupštine opštine, gde nas je vrlo ljubazno primio predsednik, Nazmi Selmanaj. Nakon toga smo izašli na glavni trg, gde smo deci kupili sladolede. Više ljudi mi je prišlo da se pozdravi i rukuje sa mnom, pošto sam pre rata imao dosta prijatelja među Albancima. Sve je izgledalo mirno i uobičajeno, a na ulicama je bilo dosta sveta. Odjednom, pojavio se jedan mladić, koji mi je prišao uz psovke i počeo da me udara pesnicama u glavu i stomak. Dok sam pokušavao da se odbranim, prisao je još jedan mladi Albanac, koji je takođe počeo da me tuče", navodi Danilović.

On kaže da su se napadači zatim izgubili, a da je on, nakon ukazane lekarske pomoći, napisao prijavu u policiji. Srpski učesnici kampa večeras su otputovali u Crnu Goru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: