Pomoć žrtvama nasilja

Zbog velikog broja zlostavljanih žena kojima treba hitan smeštaj, Savetovalište protiv nasilja otvara četvrto prihvatilište u Beogradu.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2006.

16:25

Default images

Medijske kampanje i uključivanje državnih insitucija u tu problematiku uticale su na to da se sve veći broj žena javlja za pomoć, ne želeći više da trpi nasilje. Sad je potrebno i povećati kapacitete prihvališta, koji trenutno mogu da prime oko 60 osoba u Beogradu.

Veoma je teško doneti odluku da se napusti nasilnik, jer se napušta i dotadašnji život i svaka nada da će porodična situacija biti bolja. Jedna žena koja se sa detetom trenutno nalazi u prihvatilištu, kaže da ne može ni da zamisli šta bi sa njom bilo da su joj rekli da nema mesta kad je skupila snage da potraži pomoć:

"Bilo je momenata kad smo čuli da treba da dođu žene sa decom i mnoge od nas su poželele da izađu odatle, kad bi mogle, da bi se napravio prazan prostor da se druge žene tu smeste. Jedna žena je došla, muž ju je vezivao lancima i vukao“, priča ova žena kroz plač: "I strašno je takvoj ženi reći da nema mesta. Izvinite što plačem, ali me boli što posle 19 godina braka moram da krenem život iz početka sa dva kofera."

Opširnije u Temi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: