Ukrajina: Pao avion sa 170 osoba

Ruski putnički avion sa 170 putnika i članova posade srušio se na istoku Ukrajine, a svi u avionu su poginuli.

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2006.

15:33

Default images

U avionu se nalazilo 160 putnika, uključujući i 39 dece, kao i 10 članova posade. Avion "tupoljev 154", koji je leteo iz crnomorskog izletišta Anapa za Sankt Peterburg, nestao je sa radara dok je preletao Ukrajinu, dva minuta pošto je poslao poziv za pomoć. Olupina aviona pronađena je na istoku zemlje, u blizini grada Donjecka.

Agencija Interfaks prenela je, pozivajući se na zvaničnika u ukrajinskom Ministarstvu za krizne situacije, da je požar izbio u avionu i da je posada odlučila da prinudno sleti. Neki ruski zvaničnici smatraju da je avion možda upao u snažnu turbulenciju. Avion je vlasništvo aviokompanije Pulkovo.

Današnja nesreća je treća velika avionska nesreća u regionu ove godine. Pre manje od dva meseca, najmanje 124 osobe su poginule kada je ruski avion A-310 sleteo sa piste i zapalio se u sibirskom gradu Irkutsku. Početkom maja, jermenski avion je pao u Crno more, pokušavajući da sleti u izletište Soči i tom prilikom je poginulo svih 113 putnika i članova posade.

Predsednik Srbije Boris Tadić uputio je telegram saučešća predsedniku Rusije Vladimiru Putinu povodom teške avionske nesreće u Ukrajini. "Građane Srbije iskreno je pogodio gubitak velikog broja ljudskih života. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća i da porodicama poginulih i narodu Rusije prenesete da saosećamo sa njima u ovom teškom trenutku", poručio je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: