Kraljevo: Grafiti protiv LDP-a

Na zidovima i vratima prostorija LDP-a u Kraljevu osvanule uvredljive parole, među kojima i preteća: "Smrt američkim slugama".

Izvor: B92

Utorak, 22.08.2006.

14:30

Default images

"Ovo bi mogao biti izolovani slučaj nezrelog pojedinca, da se poslednjih meseci radikalno desničarske organizacije u Kraljevu ne nalaze u propagandnoj ekspanziji. Liberalno-demokratska partija zahteva od organa MUP-a da pronađu počinioce ovog krivičnog dela, što jednostavnom uporedbom već ispisanih grafita po gradu neće biti teško", saopštio je LDP, poručujući da ih pretnje nisu uplašile.

"Kraljevački odbor LDP-a  u poslednjih nekoliko meseci postaje snažna i organizovana partija sastavljena isključivo od savesnih ljudi, od ljudi koji se ne bave politikom zbog ličnih interesa, već od građana koji jedino i isključivo žele bolji život za svoj grad“, stoji u saopštenju LDP-a.

Pre nekoliko meseci, slične pretnje upućene su i nevladinoj organizaciji "Lingva".

G17 plus osuđuje pretnje

G17 plus najoštrije osuđuje pretnje i govor mržnje koji je upućen LDP-u u Kraljevu i zahteva od nadležnih da što pre pronađu počinioce tog vandalskog i nezakonitog čina i da ih, u skladu sa zakonom, strogo kazne, saopštila je ta partija. "Država mora da reaguje i zaštiti slobode i prava građana. Svako ima pravo na svoj stav i politiku. Ovakva krivična dela se ne smeju tolerisati", stoji u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: