Na čiji poziv dolazi Le Pen

Kako B92 nezvanično saznaje, Žan Mari Le Pen u Srbiju dolazi u neku vrstu poluprivatne posete, pošto je na odmoru.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.08.2006.

15:53

Default images

Predsednik stranke Nacionalni front i predsednički kandidat na izborima u Francuskoj 2007, Žan Mari Le Pen sutra će u Vršcu otvoriti Prvenstvo Balkana u moto-trkama i održati konferenciju za novinare. Međutim, ko je organizator posete francuskog ultradesničara, i na čiji poziv on dolazi u zemlju, još uvek se ne zna.

Ko je organizator njegovog obraćanja novinarima i gostovanja na autotrkama, ne znaju ni u Srpskoj radikalnoj stranci, koja je izuzetno bliska sa Le Penovom partijom.

Član Foruma za međunarodne odnose i dugogodišnji ambasador, Dušan Lazić, kaže da ne treba isključiti mogućnost da iza Le Penove posete Srbiji stoji ipak SRS. On smatra da Le Pen ima pravo privatno da poseti svaku zemlju. Međutim, prema njegovim rečima, konferencija za novinare i otvaranje moto-trka, na kojima će on, sasvim sigurno, izneti svoje problematične političke ideje, prema Laziću, mogle bi naneti našoj zemlji veliku štetu.

"Da šaljemo lošu poruku svetu, pogotovo onom demokratskom svetu, da odlazimo u netoleranciju. Naši bi morali da mu zabrane obraćanje javnosti i iznošenje ideja u javnost. To ne bi bilo shvaćeno od strane EU kao kršenje prava, već kao dokaz da postajemo demokratska zemlje, koja prihvata samo demokratske ideje", rekao je Lazić.

Izbori u Francuskoj se održavaju sledeće godine, a predizborna kampanja za većinu predsedničkih kandidata već je počela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: