Počinje provera imovine Miloševića

Državni pravobranilac Milan Marković će nastaviti postupak da se oduzme vila u Užičkoj od porodice Slobodana Miloševića

Izvor: Beta

Četvrtak, 17.08.2006.

14:48

Default images

Blic piše da je postupak odlukom II opštinskog suda prekinut zbog smrti tuženog Miloševića. "Pozvaćemo Miloševićeve naslednike da preuzmu postupak, to je prva radnja koja se ne može preskočiti. Ako to ne učine ili ako im je adresa nepoznata, zatražićemo određivanje staraoca imovine i nakon toga nastaviti postupak", izjavila je zamenica državnog javnog pravobranioca Savka Mangolić.

Do okončanja postupka Miloševićevi naslednici, tvrde u pravobranilaštvu, ne mogu da prodaju vilu u Užičkoj 34, jer je u Drugom sudu 16. maja ove godine upisano ograničenje na otuđenje do okončanja postupka. Ali, naslednici mogu da žive u njoj ili da je izdaju u zakup.

List Danas piše da će se naslednici imovine Slobodana Miloševića uskoro suočiti i sa unakrsnim ispitivanjem imovine na osnovu Zakona o poreskom postupku, koji je donet još 2003. godine, a koji je počeo da se primenjuje ovih dana. To znači da će biti ukršteni podaci o prihodima i vrednosti imovine. Zdenko Tomanović, advokat porodice Milošević, izjavio je za Danas da njega još niko nije ovlastio da pokrene ostavinsku raspravu i da o tome nije razgovarao sa članovima porodice Milošević.

Socijalistička partija Srbije je protestovala zbog, kako je navedeno, "medijske kampanje koja se poslednjih dana intenzivno vodi protiv Slobodana Miloševića, sa idejom njegovog kompromitovanja zbog navodnog bogaćenja".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: