Najmanje 19 poginulo, 69 ranjeno

Najmanje 19 osoba poginulo je u Bagdadu, dok je 69 povređeno, uprkos pojačanim merama.

Izvor: Beta

Utorak, 08.08.2006.

09:57

Default images

Prva eksplozija dogodila se na autobuskoj stanici u četvrti Nahda, u centru Bagdada. U tom napadu devet osoba je poginulo, a osam je ranjeno. Malo kasnije dogodila su se dva napada na policijsku patrolu, u kojima su povređena tri policajca, rekao je jedan zvaničnik iračkog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U eksploziji na najvećoj pijaci u Bagdadu Al Šordža, u samom centru grada, najmanje 10 osoba je poginulo, a 69 je povređeno, rekao je isti izvor.

Američka vojska povećala je broj svojih vojnika u glavnom gradu Iraka kako bi sprečila širenje napada pobunjenika i međuversko nasilje.

Ubijena dva novinara

Dva iračka novinara ubijena su u odvojenim napadima u Bagdadu, saopštila je danas policija. Mohamed Abas Hamad, novinar šiitskog lista Al Bajinah Al Džadida, ubijen je juče ispred svoje kuće u Bagdadu, rekao je policijski poručnik Mohamed Hajun.

Juče posle podne policija je našla i telo slobodnog novinara Ismaila Amina Alija, na oko kilometar od mesta gde je pre dve nedelje bio kidnapovan, rekao je policijski poručnik Ahmed Mohamed Ali. Na njegovom telu su, pored prostrelnih rana, vidljivi tragovi mučenja, kazao je Ali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: