Krađa patenta za dopunu kredita

14.000 aparata za brzu elektronsku dopunu kredita za mobilne telefone u Srbiji moraće da budu isključeno.

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2006.

07:43

Default images

Razlog za takvu privremenu meru Trgovinskog suda u Beogradu jeste optužba da je deo aparata za dopunu telefona nelegalno uvezen iz Bugarske. Firma DMD holding tužila je 21 preduzeće za nedozvoljeno korišćenje njenog patenta za elektronsku dopunu telefona.

Direktor DMD holdinga Dejan Dragojlović posebno je optužio firme PXT international i Certus iza kojih stoje funkcioner Liberala Tahir Hasanović i bivši okružni tužilac Rade Terzić da su kopirali uređaj za elektronsku dopunu, a zatim počeli da ih proizvode u Bugarskoj. Ove firme najavljuju kontratužbu.

"Prema spisima predmeta radi se znači o 20 pravnih subjekata koji su puštali u promet odgovarajuće uređaje preko kojih se vršila ta dopuna. U konkretnom slučaju postoji mnogo veći broj subjekata koji su puštali u poromet te uređaje tako da smatram da ne bi trebalo da dođe do nekog ekstremnijeg zastoja u vršenju dopune", kaže za B92 sudija Stevo Đuranović.

Spor između firmi koje se bave uvozom ovih aparata mogao bi da se prelomi kao i uvek preko leđa građana, koji su se taman navikli na brži način dopuna svojih telefonskih kredita.

U Telekomu kažu da za sada nisu dobili odluku suda o isključivanju dela aparata za dopunu i napominju će se ukoliko dobiju nalog to preduzeće "ponašati u skladu sa zakonom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: