Mesić tuži Večernji list

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić odlučio da tuži zagrebački Večernji list zbog naslova kojim se sugeriše da je bio saradnik Udbe.

Izvor: Beta

Utorak, 01.08.2006.

12:24

Default images

Mesić će tražiti odštetu od 60.000 kuna, piše danas Jutarnji list, za koji je Mesićev advokat Čedo Prodanović potvrdio da Mesić predsednik želi da tuži Večernji list za duševni bol zbog teksta objavljenog 24. i 25. juna pod naslovom "Glas Koncila: Mesić bio kadrovik Udbe".

"Stjepan Mesić nije nikada bio zaposlen, niti je obavljao poslove za Udbu ili Državnu bezbednosti, pa stoga nije mogao biti, niti je, bio kadrovik Udbe", naveo je Prodanović u pismu Večernjem listu. "Očigledno je da je jedina i isključiva namera autora članka i urednika bila izazivanje moralne diskreditacije Mesića, a ne iznošenje istine i istinito prenošenje feljtona objavljenog u Glasu Koncila", naveo je Prodanovć.

Mesić je odlučio da tuži zagrebački dnevnik pošto uredništvo lista nije želelo da se izvini. Predsednik Hrvatske će, ako dobije parnicu, 60.000 kuna uplatiti Domu za nezbrinutu decu u Nazorovoj ulici, u Zagrebu, piše Jutarnji list.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: