Drašković: Pogrešan naslov

Ministar spoljnih poslova Vuk Drašković negira da je izjavio da će, ako ne ostane šef diplomatije, SPO izaći iz Vlade.

Izvor: Beta

Utorak, 01.08.2006.

11:05

Default images

Drašković je u današnjem reagovanju na intervju u Blicu rekao da ne razume zašto je, naslovom "Ostaću ministar ili SPO izlazi iz Vlade", njegovoj izjavi dato sasvim suprotno značenje. "Naslov sugeriše da sam ja toliko pohlepan na svoju ministratsku funkciju, da ucenjujem i koristim Srpski pokret obnove kao taoca svoje politike", kaže on.

"Nisam i neću tražiti od premijera Vojislava Koštunice da obezbedi parlamentarnu većinu za moj izbor. Ne tražim ni podršku Demokratske stranke. Ne tražim, pogotovo, podršku Socijalističke partije Srbije i Srpske radikalne stranke koje, praktično, zahtevaju da im se izvinim, da priznam krivicu zbog toga što nije uspeo da me ubije njihov predsednik Slobodan Milošević. Jedino tražim da Parlament glasa o ministru spoljnih poslova na prvom zasedanju posle letnje pauze. Ako ne budem izglasan, to će biti nepoverenje evropskoj politici, a to je i politika SPO-a", naveo je Drašković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: