Gladni muškarci i krupne žene

Muškarci žene biraju u zavisnosti od toga da li su gladni ili siti, pokazuje jedna studija objavljena u Velikoj Britaniji.

Izvor: FoNet

Utorak, 01.08.2006.

10:10

Default images

Prema pisanju Tajmsa, krupnije žene više će privući muškarce koji su u tom trenutku gladni, pokazuju rezultati studije objavljene u stručnom časopisu British Journal of Psychology. Istraživanje su sproveli naučnici sa univerziteta u Liverpulu i Njukaslu, na uzorku od 60 studenata, od kojih je polovina redovno jela, a druga polovina čitav dan bila bez hrane.

Studentima su pokazane fotografije devojaka zatamnjenih lica, a od njih je traženo da ih rangiraju po poželjnosti na skali od jedan do deset. Gladnim studentima su se više svidjale krupnije žene nego sitim ispitanicima, pokazalo je istraživanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: