Ojdanić traži prekid suđenja

Kako saznaje B92, branioci Dragoljuba Ojdanića tražili od Tribunala prekid suđenja do odlaska branilaca na Kosovo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.07.2006.

06:53

Default images

Branioci haškog optuženika Dragoljuba Ojdanića tražili su da suđenje po optužnici za ratne zločine na Kosovu bude prekinuto sve dok braniocima ne bude omogućeno da odu na Kosovo. U zahtevu koji je danas upućen sudu navodi se da su tokom letnje pauze Ojdanićevi branioci još jednom bezuspešno pokušali da posete mesta zločina koji se navode u optužnici, ali da UNMIK nije mogao to da im omogući.

Ojdanićeva Odbrana smatra da se takvim tretmanom optuženi stavljaju u podređen položaj u odnosu na Tužilaštvo, koje već sedam godina sprovodi nesmetanu istragu na Kosovu.

Ojdanić i pet ostalih bivših funkcionera Srbije i Jugoslavije vratili su se jutros, avionom Vlade Srbije, u pritvor Haškog tribunala, čime je završen njihov petnaestodnevni boravak na slobodi. Nastavak suđenja zakazan je za 7. avgust, kada će se pred sudijama naći očevici zločina u Đakovici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: