Sahrana Ejuba Štitkovca u subotu

Istaknuti novinar i publicista Ejub Štitkovac biće sahranjen u subotu, 29. jula, u 13.00 na Novom bežanijskom groblju.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.07.2006.

14:13

Default images

Komemoracija će biti održana sutra u 15.00 u prostorijama Nezavisnog udruženja novinara Srbije, Resavska 28. Ejub Štitkovac rođen je 27. februara 1947. u Žepi, u Bosni i Hercegovini. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu i Filozofski fakultet u Beogradu, arapski jezik i književnost.

Radio je u Radio Jugoslaviji, dnevnim listovima Borba i Naša Borba, Danas, kao dopisnik radio stanice Dojče vele iz Beograda, a bio je saradnik Helsinške povelje, glasila Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji i nedeljnika Vreme i Reporter. Pisao je o verskim temama, crkvi, ekumenizmu, a bio je i izuzetan poznavalac političkih kretanja u arapskom svetu, posebno na Bliskom istoku.

Autor je i knjiga "Različiti putevi do Boga" i "Duhovna strana Amerike" i zbirke poezije i jednog romana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: