Na poternicama MUP-a nema Mladića

Na zvaničnom internet sajtu srpske policije objavljena je potraga za šestoricom optuženih za ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Izvor: FoNet

Subota, 22.07.2006.

14:24

Default images

Međutim, fotografije sa likovima Ratka Mladića, Gorana Hadžića, Bogoljuba Karića, Slobodana Radulovića, iako su za njima raspisane čak i međunarodne potrage, nisu našle mesta na zvaničnom internet sajtu MUP Srbije.

Interesantno je da se na sajtu MUP Srbije, u rubrici poternice, nalaze samo šestorica optuženih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića - Sretko Kalinić, Miloš Simović, Ninoslav Konstantinović, Milan Jurišić, Aleksandar Simović i Vladimir Milisavljević.

U odgovoru koji je MUP Srbije uputio redakciji Danasa na pitanje o broju raspisanih poternica, navodi se da su u Srbiji, zaključno sa 30. junom ove godine, na snazi 8.482 centralne i 543 lokalne poternice. U istom odgovoru navodi se i da je tokom 2005. godine, na područjima stranih država, a na osnovu međunarodnih poternica raspisanih od Nacionalnog centralnog biroa Interpola Beograd, lišeno slobode 37 državljana Srbije i Crne Gore, dok je u prvih šest meseci ove godine privedeno 26 osoba.

U toku 2005. godine, na teritoriji bivše državne zajednice Srbije i Crne Gore, na osnovu međunarodnih poternica nacionalnih centralnih biroa Interpola stranih država, lišeno je slobode 27 stranih državljana, dok je u prvih šest meseci ove godine slobode lišeno 14 stranih državljana - navodi se u odgovoru MUP Srbije.

Jedno od objašnjenja zvaničnika aktuelne vlasti zašto nema plakata sa poternicom za haškim optuženikom Ratkom Mladićem bilo je i da je njegova slika skoro svakodnevno na televizijama, u dnevnim novinama i nedeljnicima, na internetu, i da "ovo nije Divlji zapad da bi poternice bile izlepljene po drveću."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

23 h

Podeli: