DSS: DS obmanjuje građane

Demokratska stranka Srbije optužila Demokratsku stranku da obmanjuje građane i vodi prljavu kampanju uoči izbora u Užicu.

Izvor: B92

Petak, 14.07.2006.

11:03

Default images

Drugi krug izbora za presednika opštine Užice održava se u nedelju, 16. jula, a DSS navodi da je DS grubo obmanuo i uznemirio građane opštine Užice šaljući im lažne uplatnice u ime Ministarstva za kapitalne investicije, kom treba navodno da uplate 7.600 dinara za izvođenje radova na obnovi puteva, koju je obećao ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić.

"Proverom u Ministarstvu za kapitalne investicije utvrđeno je da to ministarstvo nije poslalo građanima pomenutu uplatnicu i da je reč o grubom falsifikatu, pa bi tim kriminalnim delom trebalo da se bave nadležni državni organi", navodi DSS.

U drugi krug izbora ušli su kandidati DSS-a Tihomir Petković i DS-a Milomir Sredojević.

DS: Vlada obmanjuje građane

DS odbacuje optužbe da je građanima Užica poslao lažne uplatnice. "DS nije slao nikakve uplatnice građanima Užica", rekao je portparol DS-a Đorđe Todorović i dodao da je u toku izborna tišina pred izbore u Užicu i da DS uopšte nije želeo da govori o toj temi, ali je pozdravio inicijativu građana Užica i naveo da su oni očigledno shvatili šta radi Vlada Srbije, šta radi Velimir Ilić i kako se sredstva iz budžeta nenamenski troše na lokalne kampanje stranaka iz Vlade Srbije.

Umesto glasanja međusobne optužbe

Iako je u Skupštini Srbije određen dan za glasanje, poslanici su više od sat razmenjivali međusobne optužbe.

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić pozvao je predsednika Srbije Borisa Tadića da podnese ostavku, posle čega bi u Srbiji bili raspisani opšti izbori. Poslanik Demokratske stranke Srbije Predrag Mijailović optužio je Demokratsku stranku da je pred drugi krug izbora za predsednika opštine Užice, poslala građanima falsifikovane uplatnice za obnovu puteva.

Mijailović je najavio da će protiv DS zbog toga biti podnete krivične prijave. Demokrate su ranije danas negirale da imaju veze sa tim uplatnicama i optužile Vladu Srbije da obmanjuje građane.

Nakon Mijailovićevog izlaganja, šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je DSS-u da ne zna da "vrši izvršnu vlast" i da "sedi na dve stolice" jer sarađuje i sa DS.

Dačić, čija stranka podržava manjinsku vladu, pozvao je DSS da odluči s kim će sarađivati i da "objasni sebi" zašto na vlasti održava pojedine strukture bivše vlade. "Ako možete sebi da objasnite zašto sarađujete sa strankom koja je tokom 'Sablje' htela da vam uhapsi predsednika i optuživala ga za saradnju sa zemunskim klanom, onda u redu", poručio je šef poslaničke grupe SPS poslanicima vladajuće DSS.

Poslanik DSS-a Dragan Šormaz odgovorio je da njegova stranka neće da deli Srbiju na "dve stolice", jer u državi postoji više političkih stranaka i da ima mesta za sve. Šormaz je pozvao poslanike da prestanu sa međusobnim optužbama i počnu glasanje o predloženim zakonima. 

Posle njegovog izlaganja poslanici su oko 13 sati počeli glasanje o 18 tačaka dnevnog reda prethodne sednice. Najpre se glasa o Predlogu izmena i dopuna Zakona o porezu na dohodak građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: