Pajtić zakazao razgovore DS i G17

Razgovori opozicione DS-a i G17 Plus počeće sutra u Beogradu, a biće posvećeni novom ustavu, izborima i budućoj saradnji.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2006.

20:24

Default images

Kako je izjavio potpredsednik DS-a Bojan Pajtić glavne teme sastanka pregovaračkih timova dve stranke biće "novi izbori, kao način prevazilaženja institucionalne i ekonomske krize zemlje, procedura donošenja i sadržaj novog ustava, posebno u vezi sa daljom evropskom integracijom zemlje i buduća saradnja unutar demokratskog bloka".

Napominjući da očekuje da će to biti jedan u nizu razgovora sa G17 Plus, Pajtić je rekao da će DS imati sastanke i sa drugim strankama demokratskog bloka, nezavisno da li su u vladi ili opoziciji.

Osim predvidjenih razgovora sa Savezom vojvodjanskih Madjara, Pajtić
je rekao da očekuje da DS započne razgovore i sa Demokratskom strankom Srbije i drugim strankama demokratskog bloka, koje imaju birački kapacitet.

"Mi ćemo razgovarati i sa strankom (Sandžačkom demokratskom partijom) gospodina (Rasima) Ljajića i drugim strankama koje imaju birački kapacitet, a nalaze se u opozicionom statusu u odnosu na vladu, a svakako i sa DSS, koja je druga po snazi u demokratskom bloku, posle DS", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: