Izbori u Kuli, Kovinu...

U Kuli, Kovinu, Novom Pazaru i Ražnju održavaju se opštinski izbori ili referendumi o poverenju predsedniku opštine.

Izvor: B92

Nedelja, 25.06.2006.

10:48

Default images

Izlaznost građana na referendum za opoziv predsednika opštine Novi Pazar Sulejmana Ugljanina bila je do 15 časova između 32 i 45 odsto saopštila je Opštinska izborna komisija, na osnovu reprezentativnog uzorka na devet biračkih mesta. Predsednica OIK Zejnepa Kavrajić rekla je da nema preciznijih podataka zbog "zauzetosti članova biračkih odbora povećanim brojem građana koji se u ovom trenutku izjašnjavaju".

Ona je ponovila da do 15 časova nije bilo primedbi na tok glasanja, niti uočenih nepravilnosti.

Prema njenoj oceni, prvi preliminarni rezultati referenduma mogu se očekivati večeras posle 23 časa.

Većina raspuštene SO, predvođena Sandžačkom demokratskom partijom Rasima Ljajića, sprovela je izjašnjavanje građana 14. maja i saopštila da je "Ugljanin smenjen".

SDP tvrdi da poseduje snimak o nepravilnostima glasanja

Sandžačka demokratska partija saopštila je danas da poseduje video snimak koji pokazuje kako jedan gradjanin glasa za celu porodicu u Novom Pazaru, dok mu birački odbor pomaže u zaokruživanju glasačkih listića i potpisivanju u birački spisak.

Povodom referenduma za opoziv predsednika opštine Novi Pazar Sulejmana Ugljanina, SDP je najavila da će sutra na konferenciji za novinare objaviti snimak na kojem jedan gradjanin glasa za sedam osoba.

SDP je bojkotovala današnje izjašnjavanje gradjana, ali njegov tok prate posmatrači te stranke, koji su ispred svih biračkih mesta.

Prema navodima SDP, čiji je lider Rasim Ljajić, ocenila je i da je izlaznost gradjana daleko niža nego što to navodi Opštinska izborna komisija.

Lokalni izbori u Kuli...

U Kuli se danas održavaju izbori za predsednika opštine, a birači će imati prilike da se opredele za jednog od pet kandidata: Svetozara Bukvića iz DS-a, Smiljanu Vukelić iz SPS-a, Tihomira Đuričića iz SRS, Hercena Radonjića iz Stranke zelenih i Stanka Studena, kandidata Grupa građana.

Vanredni izbori za predsednika opštine održavaju se pošto je prethodni predsednik opštine Kula Tihomir Đuričić, sada ponovni kandidat radikala za tu funkciju, opozvan na referendumu 7. maja. Nastabilna politička situacija u opštini Kula traje od loklanih izbora 2004. Do danas se većina u lokalnoj skupštini naizmenično menjala. Početkom maja, odmah nakon opoziva predsednika opštine, većinu u skupštini opštine Kula  napravio je DS sa drugim strankama demokratskog bloka, ali od 1. juna većinu ponovo imaju SRS, SPS, DSS i Stranka zelenih.

... i Kovinu

U Kovinu će oko 30.300 birača, na 23 biračka mesta, birati jednog od sedam kandidata.

Kandidat SPS-SNS Blagoje Bogdanović bio je predsednik opštine do 7. maja, kada je opozvan na referendumu. Kandidovali su se i Gordana Zorić iz PSS-a, Stevan Kolarević ispred devet stranaka demokratskog bloka, Sava Krstić, kandidat DSS-Nove Srbije, Tatjana Radenković-Jakšić ispred radikala i dva kandidata grupa građana, Dragan Mićović i Jezdimir Ranković.

G17 tražiće zabranu SRS-a zbog napada u Ražnju

G17 najavljuje da će naredne nedelje inicirati postupak za zabranu SRS pred Ustavnim sudom, posle napada na aktiviste LDP-a u Ražnju.

Jedna od vladajućih stranaka G17 osudila je napad na aktiviste LDP-a u opštini Ražanj, gde se danas održavaju vanredni izbori za predsednika opštine i odbornike lokalne skupštine. LDP je saopštio da su ih napadali predstavnici SPS-a i radikala. G17 najavljuje da će naredne nedelje inicirati kod Republičkog javnog tužioca postupak za zabranu Srpske radikalne stranke pred Ustavnim sudom.

"Očigledno je da rastuća radikalizacija i šovinizam u Srbiji ohrabruju nasilje. Sve proevropske snage u Srbiji moraju kroz saradnju da stanu na put radikalizaciji Srbije", navodi G17.

Liberalno-demokratska partija saopštila je da je da su tokom kampanje za lokalne izbore aktivisti te stranke konstantno izlagani napadima članova SPS-a i radikala. Stranka Čedomira Jovanovića saopštila je da je član biračkog odbora iz SPS-a pre dve večeri fizički napao aktivistu LDP-a u selu Praskovce u opština Ražanj i, pošto mu je pocepao majicu, policija je morala da interveniše.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: