Delta u Crnoj Gori

U gradnju supermarketa, distributivnog centra i tržnog centra u Crnoj Gori Delta M ulaže 80 miliona evra.

Izvor: B92

Petak, 23.06.2006.

07:27

Default images

U narednom periodu kompanija Delta M investiraće u Crnu Goru oko 80 miliona evra i zaposliće više od 2.000 radnika, najavila je Ivana Veselinović, direktorka grupe Delta M, na jučerašnjem predstavljanju u Podgorici, kom su prisustvovali i predsednik Delte Miroslav Mišković i premijer Crne Gore Milo Đukanović.

Kako prenose Večernje novosti, osam supermarketa Maksi biće izgrađeno u Podgorici, Nikšiću, Baru, Ulcinju i Bijelom Polju, a otkupno-distributivni centar u Podgorici, površine 7.500 kvadrata za voće i povrće. Tržni centar Delta siti Montenegro već se gradi, a puštanje u rad očekuje se za godinu dana. U okviru centra nalaziće se i prodavnice, restorani, kafei, bioskop sa šest sala, parking za 700 vozila.

Milo Đukanović je izjavio da je Delta, sa svojim dostignućima, pre svega u Srbiji i regionu, veoma interesantan partner. "Naš simboličan cilj je članstvo u Evropskoj uniji i NATO-u, a suštinski da ostvarimo demokratske i ekonomske standarde koji će nas preporučiti da budemo deo tog reprezentativnog društva. Za to su nam potrebni partneri, a jedan od takvih je holding Delta i u Vladi se veoma radujemo što oni nalaze inspiraciju za razvoj svog biznisa u Crnoj Gori", rekao je Đukanović i dodao da je svima u Vladi drago da se radi o kompaniji iz Srbije i da će to pomoći dalje prijateljske odnose Srbije i CG. Đukanović se nada da će potez Delte privući i druge investitore iz Srbije.

Miroslav Mišković je poručio da Delta želi da bude lider u regionu u određenim oblastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: