Bulatović: Tragamo za Mladićem

Šef Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović kaže da potraga za Ratkom Mladićem napreduje.

Izvor: B92, Veèernje novosti

Četvrtak, 22.06.2006.

12:20

Default images

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić i direktor Bezbednosno-informativne agencije Rade Bulatović tvrde da ima pomaka u potrazi za najtraženijim haškim beguncem, generalom Ratkom Mladićem.

Ljajić i Bulatović složni su u oceni da postoji politička volja da se Mladić izruči Hagu odnosno da je njegovo izručenje strateški interes države.

U intervjuu Vecernjim Novostima Rade Bulatović je rekao da BIA „sigurno zna“ gde se Mladic skrivao do proleća 2003. godine a da raspolaže i podacima o njegovom kretanju do decembra prošle godine. Prema rečima Bulatovića u potrazi za Mladićem osim BIA-e učestvuje i Vojna bezbednosna agencija.

Gostujući u emisiji Kažiprst, Radija B92, Rasim Ljajić je izjavio da su i njemu prosledjene informacije o Mladićevom skrivanju i da se sigurno zna da je do 15. maja 2002. godine bivši komandant VRS-a boravio u objektima VJ, a da se potom krio u privatnim stanovima: "U civilnim ustavnovama, tačnije iznajmljenim stanovima. Sada znamo i stanove u kojima se sakrivao, ljude koji su te stanove iznajmljivali i sve detalje. Radi se o sedam-osam stanova u Srbiji i sve se to zna do 2003. godine. Od 2003. do 2005. postoje informacije koje još uvek, nažalost, nisu potvrđene. Te informacije govore da je bio na lokacijama koje su predmet istrage, ali u tom periodu ima još nejasnoća, da li je sve vreme bio u Srbiji na primer".

Lansiranje teze da je  Mladica nemoguće pronaći jer je možda i mrtav, Ljajić odbacuje kao retoriku: "Čista retorika i ništa više od toga. Već sam imao neke reakcije iz Tribunala na tu temu, šaljive: evo čuli smo da je mrtav, dajte nam datum kad je umro".

Srbija mora da povrati poverenje Haškog tribunala, kaže Ljajić, i dodaje da zato nije vreme za retoriku vec za konkretne pomake u saradnji.

Ceo intervju Bulatovića pročitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: