DS počinje političke razgovore

Predsedništvo Demokratske stranke odlučilo večeras da počne razgovore sa G17 plus i Savezom vojvođanskih Mađara.

Izvor: Beta

Utorak, 20.06.2006.

21:05

Default images

U saopštenju DS-a navodi se da ti razgovori počinju u skladu s planom lidera demokrata Borisa Tadića za izlazak Srbije iz državne i ekonomske krize. Delegaciju DS-a u razgovorima sa strankom vladajuće koalicije G17 plus vodiće potpredsednik Bojan Pajtić, a u delegaciji su još Božidar Đelić, Dragor Hiber, Marko Đurišić, Miodrag Rakić, Tamara Milošević i Vesna Marjanović.

Delegaciju za razgovore sa SVM predvodiće predsednik Političkog saveta DS-a Dragoljub Mićunović, a u delegaciji će biti članovi Predsedništva Goran Knežević i Milorad Đurić, kao i Zoran Lutovac i Čila Boršoš.

Vođe delegacija odrediće datume i mesta sastanaka. DS je najavila da će razgovarati i sa drugim strankama demokratske orijentacije.

DS sprema protest, a DSS kontraproteste

Udružena opozicija Kragujevca organizovaće protest pred sednicu Vlade Srbije koja treba da bude održana u tom gradu u četvrtak. Kako je rečeno u gradskom odboru Demokratske stranke, time će biti izraženo neslaganje sa politikom vlade.

Predsednik kragujevačkog odbora Demokratske stranke Dragan Planić izjavio je na konferenciji za novinare da je ceo događaj oko zasedanja Vlade Srbije u Kragujevcu "poprimio oblik farse". Planić je pozvao sugrađane da "prestanu sa disanjem dok zaseda Vlada Srbije" kako građani ne bi poremetili mir predsednika vlade Vojislava Koštunice.

Odbornik DS-a Milan Vučković objasnio je da je akcijom "Dobrodošlica vladi" predviđeno da se na dan sednice podele leci sa izmišljenim stenogramom razgovora gradonačelnika Veroljuba Stevanovića i premijera Vojislava Koštunice, kao i upitnici o radu vlade i kragujevačkih vlasti.

Demokratska stranka Srbije najavila je večeras da će organizovati proteste u gradovima koje bude posećivao predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić.

"U skladu sa najavom da će DS organizovati protest u Kragujevcu kada tamo bude zasedala Vlada Srbije, DSS poručuje da će organizovati proteste u gradovima koje bude posećivao Boris Tadić, nezadovoljna njegovom politikom i načinom na koji predstavlja državu", rekao je agenciji Beta portparol DSS-a Andreja Mladenović. Mladenović nije dodatno pojašnjavao odluku stranke, navodeći da je to "u skladu sa najavom protesta DS-a".

Sednica Vlade Srbije biće održana u četvrtak 22. juna u Kragujevcu sa početkom u 13 časova. Većinu u gradskom parlamentu ima Koalicija "Zajedno za Kragujevac" koja obavlja vlast uz pomoć DSS-a, SPS-a, G17 Plus i PSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: