EU o pomoći Srbiji sa Hagom

EU će razmotriti pružanje pomoći Srbiji u sastavljanju akcionog plana poboljšanja saradnje sa Haškim tribunalom.

Izvor: Beta

Utorak, 20.06.2006.

19:32

Default images

Pregovori o stabilizaciji i pridruživanju Srbije Uniji prekinuti su zbog neizručenja haškog optuženika Ratka Mladića i nedovoljne saradnje Beograda sa Haškim tribunalom. EU je saopštila danas da je svesna da bi suspenzija pregovora mogla da izazove porast popularnosti radikala u Srbiji i dodatno udalji Srbiju od Evrope.

"Trebalo bi da pomognemo Srbiji da sastavi akcioni plan kako bi poboljšala saradnju sa Hagom", rekao je austrijski ministar za evropske polove Hans Vinkler, čija je zemlja predsedavajući EU. "Moramo da ih nekako podstaknemo kako bi Srbija želela da sarađuje", rekao je on i dodao da bi jedan od načina podsticanja bile vizne olakšisce za putovanje u EU.

Predstavnici vladajućeg DSS-a, a pre svih premijer Vojislav Koštunica, kritikovali su strogu politiku EU, rekavši da ona ima samo negativne posedice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: