Direktor policije s novinarima

Direktor policije Srbije Milorad Veljović izjavio je da je prioritet policije borba protiv organizovanog kriminala.

Izvor: B92

Utorak, 20.06.2006.

15:50

Default images

Na prvom susretu s novinarima po izboru za direktora, Veljović je negirao da je načelnik Resora javne bezbednosti Miroslav Milošević smenjen i naveo je da je zatražio detaljan izveštaj o postupanju policije na košarkaškoj utakmici Zvezda-Partizan.

Milorad Veljović je rekao da će u rešavanju kadrovskih problema u policiji merilo biti rad, rezultati rada i profesionalizam, a ne politika. Novi direktor policije kaže da dosadašnji načelnik Resora javne bezbednosti Miroslav Milošević nije smenjen, već je ta funkcija ukinuta novim zakonom: "On je i dalje pomoćnik ministra. Mojim postavljenjem, na neki način, menja se odnos u policiji, u smislu da je ovo prvo radno mesto shodno Zakonu o policiji. Znači, ovo je profesionalno mesto. On je postavljen na mesto pomoćnika ministra i to mesto i dalje ostaje. Milošević je trenutno na godišnjem odmoru."

Veljović je potvrdio da je Mileta Novaković, koji je komandovao žandarmerijom na utakamici Zvezda-Partizan, do 5. oktobra 2000. rukovodio policijskom stanicom u Prijepolju. Veljović je rekao da u narednih nekoliko dana očekuje izveštaj o događajima na toj utakmici, nakon čega će ga analizirati i prezentovati: "Ja neću dozvoliti da štitim nekoga ko je radio nešto što nije trebalo da uradi, ali trudiću se da zaštitim onog ko je profesionalno odrađivao, a neko drugi pokušava nešto drugo da kaže tu. Meni je stalo da utvrdimo istinu od početka... i organizacija same utakmice, ko je organizovao i kako i samo postupanje policije."

Vlada Srbije 16. juna postavila je dotadašnjeg načelnika Uprave kriminalističke policije general-majora Milorada Veljovića za prvog direktora policije MUP-a Srbije. Veljović je rođen je 1958. u mestu Svilanovo, u opštini Novi Pazar. Završio je Pravni fakultet, a u MUP-u Srbije radi od 1986. Funkcija direktora policije uvedena je Zakonom o policiji, a njegov mandat je pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: