Sahranjen vojnik

Vojnik Ivan Petković, koji je preminuo pre dva dana usled ranjavanja na stražarskom mestu u kasarni u Aleksincu, sahranjen na lokalnom groblju.

Izvor: B92

Utorak, 20.06.2006.

08:14

Default images

Obdukcijom je potvrđeno, kako se nezvanično saznaje, da je Petković iskrvario na putu do bolnice, pošto je metkom pogođen u arteriju na nozi. Vojnika Ivana Petkovića ubio je iz nehata vojnik J.S. usled nestručnog rukovanja oružjem.

Nezvanično se saznaje da je istragom utvrđeno da se J.S. igrao puškom i naizmenično stavljao i vadio okvir sa mecima iz nje, a potom je repetirao, izvadio okvir sa municijom i, smatrajući da je puška prazna, izvršio probno opaljenje. Metak je pogodio sada pokojnog Petkovića. Jedan od vojnika najpre je pokušao rukom da zaustavi krv koja je šikljala iz prekinute arterije, a potom su isto pokušali i ostali vojnici uz pomoć kaiša.

Ono što roditelji pokojnog vojnika žele da znaju jeste da li je pomoć stigla na vreme i da li bi njihov sin ostao živ da mu je na licu mesta pružena adekvatna pomoć. Kako se nezvanično saznaje, vojnici su odmah o nesreći obavestili nadređene i sanitetsko vozilo je stiglo veoma brzo.

Zbog pogibije Ivana Petkovića istražni sudija Okružnog suda u Nišu odredio je pritvor do 30 dana dvojici vojnika. Zastupnik načelnika Generalštaba general-major Zdravko Ponoš formirao je specijalnu komisiju sa ciljem da se ispita uzrok smrti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: