Čačak pomaže najugroženijima

Čačanska opština će od danas delimično finansirati komunalne usluge socijalno-najugroženijih građana.

Izvor: Beta

Petak, 09.06.2006.

19:54

Default images

Gradonačelnik Čačka, Velimir Stanojević je na konferenciji za novinare rekao da je iz opštinskog budžeta za te namene izdvojeno šest miliona dinara, a socijalno ugroženim građanima biće nadoknađeni troškovi za vodu, grejanje i iznošenje smeća u visini od 500 dinara mesečno.

Pravo da konkurišu za ovakvu vrstu materijalne pomoći imaju korisnici socijalne pomoći Centra za socijalni rad, ali i penzioneri sa minimalnim penzijama, invalidi koji nemaju dovoljno sredstava za život i drugi materijalno ugroženi građani.

Vršilac dužnosti direktora Centra za socijalni rad Stana Marinković rekla je da će za sada tu pomoć imati oko 100 građana, koji su aktuelni korisnici socijalne pomoći. Marinkovićeva je dodala da, prema procenama Centra, oko 1.000 građana u Čačku, po različitim vrstama socijalne ugroženosti, ispunjava uslove za primanje te pomoći.

Loznica daje popust na komunalne usluge

Skupština opštine Loznica usvojila je danas Odluku o subvencijama po osnovu izdataka za komunalne usluge, za socijalno ugrožene građane.

Tom odlukom je predviđeno da popust na komunalne usluge od 15 odsto imaju samohrani roditelji koji ostvaruju pravo na dečiji dodatak, korisnici boračko invalidskih prava, kao i penzioneri sa najnižim primanjima. Popust od 30 odsto predviđen je za korisnike prava na materijlno obezbeđenje, dok će subvencionirane cene od 50 odsto imati hraniteljske porodice koje zbrinjavaju decu bez roditeljskog staranja i domaćinstva s hendikepiranim i hronično bolesnim licima.

Popusti se odnosi na izdatke za vodu i kanalizaciju, grejanje, iznošenje smeća i održavanje stambenih zgrada, a primenjivaće se od 1. jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: