Meštani sami saniraju klizište

Meštani nekoliko sela u valjevskom kraju počeli su u petak sami saniranje klizišta, pošto država i opština to nisu uradile.

Izvor: Beta

Subota, 03.06.2006.

13:49

Default images

Klizište saniraju na regionalnom putu Valjevo-Carić, posle četvoromesečnog čekanja da država i opština ispune obećanja. Oni su angažovali građevinske mašine, rasčistili ogroman odron i nasuli deo puta, koji je na Suvoj česmi nestao sa prvim prolećnim klizištem. Time je privremeno osposobljena saobraćajnica, koja spaja 11 sela sa Valjevom.

Predsednik Mesne zajednice Gornja Bukovica Milinko Jović rekao je lokalnim medijima da su meštani tih sela morali da koriste alternativne putne pravce do Valjeva, koji su u proseku bili duži desetak kilometara. Slične probleme imali su i đaci da bi stigli do škola. Strpljenju meštana došao je kraj posle neispunjenog obećanja nadležnih da će radovi na sanaciji puta početi 1. juna.

Direktor Opštinske građevinske direkcije Miroslav Burmazović je, međutim, upozorio da će "svu odgovornost za eventualne probleme" snositi meštani tih sela, koji su se "sami, bez ikakve dozvole i saglasnosti nadležnih, odlučili za 'sanaciju' puta".

On je naglasio da je klizište na tom delu puta "duboko osam metara", tako da će njegova sanacija potrajati nekoliko meseci prema projektu koji se "upravo završava, posle prethodno urađenih geoloških istraživanja".

Burmazović je najavio da će od ponedeljka početi radovi na alternativnom putnom pravcu, koji će meštani 11 sela koristiti dok se regionlna saobraćajnica Valjevo-Carić ne osposobi za saobraćaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: