Pak: Dodela frekvencija nije fer

Članica Evropskog parlamenta Doris Pak ocenila da dodela TV frekvencija u Srbiji nije bila fer.

Izvor: FoNet

Sreda, 17.05.2006.

13:01

Default images

Predsednica Delegacije za odnose sa zemljama Jugoistočne Evrope žali i razočarana je prvim tenderom za dodelu pet nacionalnih frekvencija komercijalnim televizijama u Srbiji po završetku vladavine Slobodana Miloševića, saopšteno je u Strazburu, jer "tender nije bio pošten, transparentan i u mnogo pogleda se kršio zakon".

Ona je rekla, kako se navodi u saopštenju, da je "duboko razočarana da svi koji su se takmičili nisu dobili istu šansu i da je RRA mogla da donese odluku isključivo po svojoj savesti i diskrecionoj oceni".

Po njenoj oceni "postoji mogućnost da se situacija preispita tako što će onim učesnicima koji odluče da podnesu žalbe, biti omogućena fer revizija povrede zakona na koje se pozivaju i, ako je potrebno, pruži druga šansa". "Elektronski mediji, sloboda govora i sloboda štampe, jednake šanse za ekonomsko nadmetanje, vitalni su aspekti u jednoj funkcionalnoj demokratiji, posebno mladoj demokratiji koja teži ka evropskim integracijama i zaista se nadam da će Srbija, ipak, na kraju, pokazati činjenicama svoju čvrstu volju da se prilagodi osnovnim političkim kriterijumima koji su suština Evropske unije. Vrlo pažljivo ćemo pratiti razvoj ovog slučaja", rekla je je Pakova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: