Otvoren Sajam tehnike

U Beogradu je otvoren Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća, bez predstavnika Vlade.

Izvor: B92

Utorak, 16.05.2006.

17:16

Default images

Na Sajmu učestvuje više od 1.000 izlagača iz 27 zemalja. Ovogodišnji sajam posvećen je 150-godišnjici rođenja Nikole Tesle. Izlagači će prodavati svoje eksponate, a posebno veliko interesovanje vlada za informacione tehnologije, kao i za novine iz oblasti telekomunikacija.

Sajam je otvorio Marko Jevremović, osvajač zlatne medalje na matematičkoj olimpijadi: "Osnova tehničkih nauka je matematika. Da bi se jedna država razvila potrebno je da postavi dobre temelje. Zato i mi moramo da počnemo da razvijamo fundamentalne nauke u korist celog našeg naroda. Ovim proglašavam 50. međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća otvorenim."

Na otvaranju nije bio prisutan niko iz Vlade Srbije i Ministarstva za nauku. Godišnje, Srbija za razvoj nauke izdvoji manje od jednog procenta budžeta, tačnije 0,4 odsto, što je među najmanjim ulaganjima u nauku u Evropi. Većina srpskih preduzeća ima tehnologiju staru i po nekoliko decenija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: