Srbija vraća dug

Mlađan Dinkić najavio da će Vlada podržati inicijativu Radovana Jelašića da se Međunarodnom monetarnom fondu vrati kredit od milijardu dolara.

Izvor: B92

Utorak, 16.05.2006.

08:40

Default images

Guverner NBS-a Radovan Jelašić je tokom vikenda poslao pismo izvršnom direktoru MMF-a o nameri da se vrati novac pozajmljen u poslednje tri godine. Ministar Dinkić pojašnjava da su ti krediti pomogli Srbiji u prvih nekoliko godina tranzicije i da više nema razloga zadržavati taj novac.

"Imajući u vidu da je nivo deviznih rezervi 7,3 milijarde dolara i da su kamate koje se plaćaju na ostatak duga MMF-u daleko veće od kamata koje Narodna banka Srbije dobije držanjem tih deviza u bankama u inostranstvu - isplati se vratiti prevremeno dug MMF-u", kaže Dinkić.

Ostalo je da se utvrdi da li će cela suma biti vraćena odjednom ili u više tranši.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: