NOVI INCIDENTI NA JUGU SRBIJE

Izvor: B92

Nedelja, 21.01.2001.

16:00

Default images
U subotu rano ujutru oko 1.30 h naoruzani albanski ekstremisti ispalili su dva mitraljeska rafala u pravcu sela Marovac na jugu Srbije, gde se poslednjih nekoliko nedelja cesto desavaju ekscesi, javlja dopisnik Radija B92 iz Vranja, Zoran Rakic. Kako se saznaje u sekretarijatu MUP-a Srbije u Medvedji, policija koja kontrolise ovo podrucje nije uzvratila sa svojih polozaja. Pucanje sa druge strane administrativne granice sa Kosovom ovde je skoro svakodnevno. Ozbiljni napadi 31. decembra prosle godine kada je sa albanske strane korisceno nekoliko minobaca, i mitraljez "broving", kao i napad od pre desetak dana na zaselak Mamulovac u ataru sela Stara Banja, neutralisani su energicnom akcijom policajaca MUP-a Srbije. Sumske kradje koje su ranije lokalni Albanci cesto organizovali na srpskoj strani prestali su nakon zaostravanja situacije, ali je uobicajeno da se pri obaranju stabala sa druge strane administrativne granice ispaljuju rafali iz automatskog oruzja. Slobodan Draskovic, predsednik skupstine opstine Medvedja, istice da se nakon nedavne posete Nebojse Covica potpredsednika prelazne vlade, ubrzano radi na poboljsanju ukupne materijalne i bezbednosne situacija stanovnistva na ovom podrucju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: