Seks turizam i fudbal

Mesec dana pre početka svetskog prvenstva u fudbalu seks turizam i prisilna prostitucija sve više zaokupljaju nemačku javnost.

Izvor: B92

Subota, 13.05.2006.

14:19

Default images

Konzervativna Amerika, ali i Švedska, upućuju oštre kritike vladi Nemačke i njenoj šefici Angeli Merkel i upozoravaju na mogućnost povećanog broja prisilne prostitucije i trgovine ljudima. U štampi se spekulise da bi oko 40.000 žena moglo biti ilegalno ubačeno u zemlju i primorano na prostituciju.

I dok jedni strahuju, drugi se vredno pripremaju. U Dortmundu su, na primer, napravljene specijalne garaže za korisnike seksualnih usluga, a i otmeniji bordeli u Berlinu očekuju navalu posetilaca. U Nemačkoj je inače legalizovana prostitucija.

Obavljaju se poslednje pripreme za fudbalski spektakl, uključujući i noćni život. "Noćni život jednostavno ide uz Svetsko prvenstvo. Nakon dobre utakmice sasvim je normalno da ljudi dođu kod nas i nastave da se opuštaju uz flašu šampanjca i lepu ženu. Pa još kada sa tom istom ženom mogu da skoče u bazen ili da odu u saunu, to je prava stvar. Sport, zadovoljstvo, želja, sve to je u stvari samo jedan veliki biznis”, kaže Detlef Ulman, menadžer bordela Bel Ami.
Sumrak u Berlinu (Fonet)
A da bi taj biznis funkcionisao, spekuliše se da će u Nemačku doputovati oko 40.000 žena iz raznih zemalja, svesno ili na prevaru. Nemački Savet žena upozorava na mogućnost trgovine ljudima i prisilne prostitucije. Po njima, žene koje dolaze iz siromašnih istočnoevropskih zemalja vrlo često bivaju prevarene lukrativnim ponudama za posao. “Te žene obično završavaju u malim kućnim bordelima. One postaju svojina trgovaca ljudima, koji im odmah oduzimaju papire i novac i prisiljavaju ih na prostituciju“, kaže Heni Engels, direktorka Saveta žena.

Međutim ima i onih prostitutki koje to rade dobrovoljno i s nestrpljenjem iščekuju novu klijentelu: “Naravno da se radujem Svetskom prvenstvu i novim ljudima koje ću upoznati. Ja sam Ela i čekam na Vas.”

Doći će navijači iz čitavog sveta, željni “dobrog provoda”. Da li će ispunjenje svojih zadovoljstava tražiti na otmenijim mestima ili pak kod prostitutki dovedenih pod prisilom odlučiće debljina novčanika.

Iako im Amerikanci i Šveđani upućuju oštre kritike, Nemcima je jasno da je seks turizam veoma unosan posao. A s obzirom na to da je prostitucija legalizovana 2002. godine, novac zarađen na Svetskom prvenstvu mogao bi značajno da popuni praznu državnu kasu, za B92 iz Berlina javlja Sanja Blagojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: