Pretres kuće i kancelarije šefa CIA

Agenti američkih obaveštajnih službi pretresli su juče kuću i kancelariju odlazećeg v.d. direktora CIA Kajla Dastija Foga.

Izvor: B92

Subota, 13.05.2006.

09:35

Default images

Stan i kancelariju Foga, koji je treći čovek CIA, pretresli su agenti FBI-ja, poreske uprave, istražne službe Ministarstva odbrane i glavni inspektor CIA, rekla je portparolka FBI-ja Ejpril Langvel. Radi se o istrazi u pomaganju u sklapanju poslova za vladu.

FBI i druge američke obaveštajne službe vode istragu o tome da li je Fogo intervenisao kako bi olakšao da biznismen iz Sen Dijega i njegov prijatelj Brent Vilks, koji je umešan u korupcijski skandal u Kongresu, sklope poslovne sporazume za vladu.

Fogo je ove sedmice najavio da će se povući iz CIA posle 25 godina rada za tu agenciju. CIA je u njegovo ime saopštila da on nije umešan ni u kakvu nezakonitu aferu, navodeći da su svi sporazumi koje je sklopio u ime vlade bili regularni.

Vilks se sumnjiči da je učestvovao u podmićivanju kalifornijskog republikanca Rendija Đuka Kaningema, koji služi zatvorsku kaznu za proneveru 2,4 miliona dolara iz vladinih ugovora. Agenti FBI-ja, takođe, istražuju da li je Vilks Kaningemu obezbeđivao usluge prostitutki, vožnju limuzinama i boravak u hotelskim apartmanima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: