Koliko daleko (treba da) je sida

Prema podacima Stratedžik marketinga, oko 90 odsto građana Srbije ne bi živelo sa obolelim od side.

Izvor: B92

Sreda, 10.05.2006.

16:11

Default images

Svaki treći učesnik istraživanja prekinuo bi prijateljstvo sa osobom obolelom od side. Direktor Stratedžik marketinga Dragiša Bjeloglav rekao je na promociji kampanje "S HIV-om se živi" da bi od 1.509 ispitanika samo 13 odsto njih u kuću kao gosta primilo osobu obolelu od side.

Istraživanje sprovedeno među ispitanicima uzrasta od 18 do 88 godina, u Srbiji bez Kosova i Metohije, pokazalo je da bi 35 odsto ispitanika dalo otkaz osobi koja je obolela od side. Na selu se taj procenat povećava na 45, a kod starijih osoba dostiže 55.

Predsednik Centra za promociju zdravih stilova života Vojislav Arsić rekao je da će u okviru kampanje, koja je počela 5. maja a trajaće do 5. juna, centralna manifestacija biti održana 20. maja na Trgu Republike, kada će paljenjem sveća i molitvom biti obeležen Dan sećanja na preminule od side.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: