Uhapšen bivši pripadnik OVK

Tužilaštvo u Frankfurtu saopštilo je da je uhapšen bivši pripadnik OVK za kojim UNMIK traga zbog sumnje da je odgovoran za genocid.

Izvor: FoNet, Beta

Sreda, 10.05.2006.

14:14

Default images

UNMIK traži pomenutog muškarca jer postoje sumnje da je, kao komandant logora na Kosovu 1998, odgovoran za genocid. Muškarac, čiji identitet nije saopšten, uhapšen je u ponedeljak i čeka na ekstradiciju, javlja AP.

"Uhapšenom se pripisuje da je 1998. u zatvorenički logor u Drenovcu kod Prizrena prebacio veliki broj ljudi, mučio ih i zlostavljao i deo njih ubio. Od žrtava, koje su delom nasilno odvedene iz stanova ili sa radnih mesta, nema od tada nikakvog traga. Oni slove kao mrtvi", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: