Počelo suđenje Bernardu Provencanu

Bernardo Provencano, za kojeg se veruje da je vođa sicilijanske mafije, pojavio se posredstvom video-linka pred sudom.

Izvor: Beta

Utorak, 02.05.2006.

21:39

Default images

Provencano se pojavio na saslušanju u jednom od ukupno šest slučajeva koji se vode protiv njega, a ovo je njegovo prvo pojavljivanje od kad je uhapšen, posle potrage koja je trajala četiri decenije. Na ekranu se moglo videti da Provencano sedi za stolom u jednoj manjoj prostoriji u zatvoru Terni, okružen nekolicinom stražara.

U jednom trenutku on je telefonom pozvao svog branioca Franka Marasu i preneo mu da se prema njemu ponašaju "odgovarajuće". Marasa je potom izjavio da je saslušanje pred sudom u Palermu odloženo iz tehničkih razloga i da je sledeće saslušanje zakazano za 9. maj ove godine.

Provencano je uhapšen 11. aprila ove godine na jednoj staroj farmi u svom rodnom gradu Korleoneu na Siciliji. On je još 2004. godine osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu u procesu koji se odnosi na ubistva ukupno 77 ljudi. Sudski proces je trajao 10 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: