"Cvećem protiv zla" u Vrbasu

U vojvođanskom gradu Vrbasu organizovana još jedna akcija protiv lika i dela haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Izvor: B92

Utorak, 02.05.2006.

14:46

Default images

Posle akcije građana - gađanje jajima bilborda s likom haškog optuženika i lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Vrbasu, Demokratska stranka u tom gradu organizovala je akciju "Cvećem protiv zla". Tokom akcije atmosfera je bila napeta jer su se oko bilborda okupili i pripadnici SRS-a.

Cilj akcije demokrata u Vrbasu bio je da se na Trgu u centru grada, gde je postavljen bilbord sa likom Vojislava Šešelja, pokaže lice ovog haškog optuženika u pravom svetlu, objasnio je za B92 Mićo Jovović, zamenik šefa odborničke grupe DS-a u toj opštini.

"Na suprotnoj strani Trga napravili smo jedan mali performans u kome smo postavili pravo lice Vojislava Šešelja sa šubarom, kokardama, automatima, pištoljima iz onih njegovih slavnih vremena, pa neka se takav junak i pamti u ovom gradu. Tu smo postavili i cveće. Skupljali smo i peticiju da se ukloni slika sa bilborda ispred zgrade skupštine opštine u Vrbasu, ali spremilo se pedesetak radikala da naprave eksces i izazovu sukobe", rekao je Jovović.

Incidenata na sreću nije bilo. Marija Perković, koja je već pozivana u SUP na razgovor zbog organizovanja akcije gađanja bilborda jajima, kaže da je u centru Vrbasa danas bilo veoma napeto, a događaj su obezbeđivala samo dva policajca: "Može se reći da je bila u atmosferi baš visoka tenzija, jer se nije znalo šta će se desiti, s obzirom da je tridesetak simpatizera i članova SRS-a bilo vrlo agresivno nastrojeno. Međutim, čelnici gradskog DS-a odlučili su da ipak polože cveće kako su i želeli, simbolično time sahranjujući politiku fašizma i politiku devedesetih koja nas je odvela u rat. Pratili su ih povici radikala – ustaše, ustaše i lopovi, lopovi."

Osim što je reč o veličanju čoveka optuženog za ratne zločine, Jovović kaže da očekuje i ekonomske posledice po grad: "Opština Vrbas prima mnogo sredstava od norveških vlasti, pa iz Češke republike imamo jedan projekat koji se primenjuje na Velikom bačkom kanalu koji je ovde zagađen i izgleda kao otvorena septička jama. Norveška je u prvom navratu izdvojila preko milion i po evra, a postoji obećanje i za milion i 200 hiljada evra za dalje rešavanje tog problema. Ne znam do koje mere su radikali u gradu svesni da oni time mogu da dovedu do toga da grad Vrbas i građani izgube podršku među evropskim zemljama u vidu ovih sredstava."

Na vlasti u Vrbasu je Srpska radikalna stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: