Pupovac savetnik u Vladi Kosova?

Poslanik Samostalne demokratske srpske stranke u Saboru Hrvatske Milorad Pupovac možda će biti savetnik u Vladi Kosova.

Izvor: Beta

Utorak, 25.04.2006.

16:06

Default images

Kako danas piše riječki Novi list, Pupovac nije ni potvrdio ni demantovao te navode, a list piše da bi Pupovca na mesto savetnika mogla da predloži Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju. "Sarađivao sam sa OEBS-om na Kosovu i moguće je da ću nastaviti saradnju u rešavanju problema većinskih i manjinskih zajednica", izjavio je Pupovac za Novi list.

Dnevnik ne navodi izvor vesti o angažovanju Pupovca na funkciju savetnika, ali dodaje kako je on već bio angažovan na Kosovu u organizovanju raznih seminara i treninga.

Portparolka OEBS-a Edita Bućaj izjavila je da je premijer Kosova Agim Čeku u nekoliko navrata od šefa Misije OEBS-a na Kosovu Vernera Vnenta tražio da za međunarodnog savetnika u njegovom kabinetu angažuje Milorada Pupovca. Edita Bućaj je izjavila da je Čeku u dva navrata insistirao kod Vnenta da OEBS imenjuje Pupovca i navela da bi se on bavio problemima povratka raseljenih, oko čega je u Hrvatskoj imao dosta uspeha. "Misija OEBS-a radi na tome", rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: