Crna Gora računa na srpske turiste

Crnogorski ministar turizma Predrag Nenezić kaže da referendum neće promeniti odnos turista iz Srbije prema letovanju u CG.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2006.

16:47

Default images

Iako se letovanje u Crnoj Gori intenzivno reklamira preko stranih kanala poput Euronews-a i CCN-a, njeni zvaničnici procenjuju da će i ove godine najviše gostiju doći iz Srbije.

Prošle godine u Crnoj Gori letovalo je pola miliona turista iz Srbije, koliko očekuju i ove godine. Crnogorski ministar turizma kaže da građani Srbije mogu biti sigurni da se njihov tretman neće promeniti, bez obzira na ishod referenduma, kao i da ih očekuju bolji uslovi za letovanje nego ranije.

"Vode će sigurno biti, struja se više ne dovodi u pitanje, drumski saobraćaj je unapređen znatno više, mada još nije kao što bi trebalo da bude", kaže Nenezić.

Hoteski smeštaj u Crnoj Gori kreće se od 20 pa do više od 100 evra. Cene privatnog smeštaja iste su kao prošlogodišnje i kreću se od 6 do 16 evra. Sa takvim cenama, desetodnevni boravak u Crnoj Gori, prema rečima predsednika Udruženje hotelijera Predraga Jelušića, konkurentan je drugim letovalištima: "Sa 250-300 evra možete da provedete deset kvalitetnih dana."

Posetioci Sajma turizma kažu da je teško planirati kuda ići na letovanje i koliko novca za to je potrebno. Tek poneki ipak znaju gde će provesti odmor. Sem što se interesuju za destinacije, posetioci Sajma su se kod turističkih agencija interesovali i za načine plaćanja aranžmana. Prednost imaju oni koji mogu da se otplate na što više rata ili na kredit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: