Hamas i dalje na meti Izraela

Bivši šef izraelske obaveštajne službe Deni Jatom kaže da bi pripadnici Hamas mogli biti meta napada Izraela.

Izvor: B92

Petak, 21.04.2006.

12:58

Default images

"Ministri u palestinskoj vladi koju predvodi Hamas i novi šef palestinske službe bezbednosti mogli bi da budu meta izraelskih akcija likvidacije", rekao je Jatom, poslanik u Knesetu i bivši šef Mosada. "Niko ko ima veze s terorom ne može imati imunitet, čak i ako ima ministarski portfelj", rekao je Jatom.

Komandant izraelskih snaga na jugu zemlje Joav Galant istovremeno je izjavio da bi Izrael mogao ponovo da okupira delove pojasa Gaze ako palestinski raketni napadi na izraelsku teritoriju budu nastavljeni.

Dnevnik Haarec piše, pozivajući se na vojne zapovednike, da se izraelske snage pripremaju za ofanzivu u pojasu Gaze, ali da do nje ipak neće doći uskoro jer bi to moglo da ugrozi međunarodnu podršku koju Izrael sada uživa.

Hamas: Mir ako se Izrael povuče

Hamas je spreman da živi u miru sa Izraelom ako se jevrejska država povuče sa teritorija koje je okupirala 1967. i iz istočnog dela Jerusalima, izjavio je danas šef političkog biroa Hamasa Haled Mešal. On je dodao da se to odnosi i na istočni Jerusalim i na pravo palestinskih izbeglica da se vrate svojim kućama, na povlačenje jevrejskih naselja, rušenje zida razdvajanja i oslobađanje svih zatvorenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: