Ljajić se žalio VSS-u i USS-u

Stranka za Sandžak i Sandžačka demokratska partija žalile su se na odluku Vlade Srbije o prinudnoj upravi u Novom Pazaru.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.04.2006.

14:45

Default images

One su Ustavnom sudu Srbije podnele predlog za ocenu ustavnosti i zakonitosti odluke Vlade Srbije o uvođenju prinudne uprave u Novom Pazaru, rekao je lider SDP-a Rasim Ljajić.

On je naveo da je istovremeno predsednik Skupštine opštine Novi Pazar Azem Hajdarević podneo Vrhovnom sudu tužbu za pokretanje upravnog spora protiv odluke vlade.

Ljajić je kazao da su podneti i predlog za ocenu ustavnosti i tužba jer nije poznato da li je odluka vlade opšti ili pojedinačni pravni akt.

Za opštine Novi Pazar, kao Blace i Žitiše, u kojima je Vlada uvela privremene mere, formirana su privremena veća. Ipak, o sastavu veća u Novom Pazaru, B92 nije mogla da dobije potpun odgovor. "Videćete u Službenom glasniku", rekao ministar Predrag Bubalo na pitanje ko su članovi privremenih veća.

Njegov kolega Mlađan  Dinkić je bio nešto određeniji: "Neće biti niko iz G17 plus, kao što smo i obećali."

Imenovana privremena uprava Novog Pazara

Generalni sekretar Koalicije Lista za Sandžak Nermin Bejtović rekao je da je Vlada Srbije imenovala petočlani privremeni organ uprave u Novom Pazaru.

Bejtović je kazao da je za predsednika uprave imenovan direktor Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Pazaru Zekerija Dugopoljac, dok su članovi Vujica Tiosavljević, Dževa Memić, Radomirka Rajović i Ahmedin Škrijelj. Veće je formirano od tri člana Koalicije Lista za Sandžak i po jednog predstavnika Nove Srbije i Demokratske stranke Srbije.

Bejtović je ocenio da je imenovanjem prinudne uprave stavljena tačka na bezakonje i pravnu anarhiju u Novom Pazaru. "Nadamo se da će ovo petočlano veće ubrzo imenovati sve funkcije u lokalnoj samoupravi koje do sada nisu postojale. Tu pre svega mislim na mesto zamenika predsednika opštine, načelnika opštinske uprave i Opštinsko veće", rekao je Bejtović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: