Uhapšeni Mladićevi jataci?

U potrazi za Ratkom Mladićem uhapšeni pilot, penzionisan pukovnik VSCG Stanko Ristić, i njegov sin Predrag.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.04.2006.

07:20

Default images

Oni su privedeni u Drugi opštinski sud, gde se vodi postupak i protiv Jova Đoga i Saše Badnjara, koji su osumnjičeni za skrivanje Ratka Mladića, potvrdio je za B92 advokat Ristića, Milomir Šalić.

Advokat Ristićevih Milomir Šalić je Beti rekao da je Stanku Ristiću i njegovom sinu Predragu određen pritvor od mesec dana. Šalić je  kazao da je podneo žalbu na sprovođenje istrage i rešenje o pritvoru protiv njegovih klijenata. Advokat je kazao da više ništa ne može da kaže o istrazi jer je ona proglašena službenom tajnom.

Kako je objavio današnji Blic, Stanko i Predrag Ristić uhapšeni su u akciji pronalaženja haškog optuženika Ratka Mladića. Pozivajući se na pouzdane izvore, list piše da je sa hapšenjem Ristića "obruč oko Mladića stegnut" i da se njegovo hapšenje može očekivati uskoro.

Premijeru Koštunici ostalo je još deset dana da ispuni obećanje dato Karli del Ponte da će se Ratko Mladić do kraja meseca naći u Hagu. Da se na tom planu nešto zaista i dešava govori i hapšenje pilota i penzionisnog pukovnika Vojske SCG Stanka Ristića i njegovog sina Predraga. Protiv njih je pred Drugim opštinskim sudom pokrenuta istraga, gde se vodi postupak i protiv Jova Djoga i Saše Badnjara, koji su osumnjičeni za skrivanje Ratka Mladića, potvrdila je za B92 portparolka tog suda Marina-Klarić Živković: "Ristići su uhapšeni, doneto je rešenje o pokretanju istrage i određen je pritvor. Ristići se terete za krivčno delo pomoći učiniocu posle izvršenog krivičnog dela."

Zvaničnih informacija o akcijama pronalaženja ili hapšenja najtraženijeg haškog begunca nema, a mediji, pozivajući se na anonimne i dobro obaveštene izvore, objavljuju potpuno različita scenarija.

Banjalučki Fokus piše da je Mladić pre dve nedelje lociran u Makedoniji i da se akcija hapšenja planira za uskršnje ili, najkasnije, prvomajske praznike.

Crvenkovski demantuje

Makedonski predsednik Branko Crvenkovski izjavio je danas da se haški optuženik Ratko Mladić ne krije u Makedoniji. "Ni sada, ni ranije nije bilo moguće da se neko od ratnih zločinaca, kakav je Ratko Mladić, nalazi na teritoriji Makedonije", rekao je Crvenkovski novinarima u Skoplju.

Bubalo bez komentara

Ministar privrede u Vladi Srbije Predrag Bubalo izjavio je da nema komentar na pisanje Blica da se hapšenje Ratka Mladića može očekivati za prvomajske praznike."O Ratku Mladiću je već mnogo toga rečeno. Vlada je dala obećanje, a da li će ono biti ispunjeno za uskršnje, prvomajske ili neke druge praznike, ja ne znam i ne mogu da komentarišem novinske tekstove", rekao je Bubalo na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: