Ukinut pritvor upravnicima Mobtela

Bivšim stečajnim upravnicima Mobtela Tatjani Rakas, Branislavu Anđeliću i Dušanu Đorđeviću ukinut je pritvor.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.03.2006.

12:41

Default images

To je potvrdio za B92 njihov advokat Slobodan Šoškić. Podsetimo, njima je sredinom januara određen pritvor zbog prodaje stanova zaposlenima u Mobtelu za deset odsto tržišne vrednosti, kao i za sklapanje fiktivnih ugovora o zakupu nepostojeće zgrade u Prizrenskoj ulici u Beogradu i izmajmljivanje vozila od Karićevog Femili turista, čime je Mobtel pretrpeo veliku finansijsku štetu.

Advokat Slobodan Šoškić smatra da istraga neće biti okonačana do kraja godine, a da bi ceo postupak mogao dugo da potraje. “Ja ne mogu ni da naslutim vreme kada bi ta presuda bila. Eventualno od danas, pa za tri godine ne vidim presudu u jednom ovakvom predmetu”, kaže Šoškić.

Šoškić koji zastupa i Bogoljuba Karića kaže da ne zna gde je njegov klijent i da od daljeg toka krivičnog postupka zavisi da li će se on i kada pojaviti u Srbiji. Međutim, pojedini stručnjaci kažu da  postupci protiv nižih službenika Mobtela  neće mnogo doprineti rasvetljavanju čitavog slučaja jer je vlast dozvolila da Karići pobegnu iz zemlje. Očigledno je da glavnog  osumnjičenog, Bogoljub Karića  niko više ne pominje.

“Ja ne mogu da se otmem utisku da je bilo prećutnog sporazuma između vlasti i Karića gde je njima bilo važno da njega oteraju iz zemlje, a da posle mogu da  rade šta hoće u Mobtelu, da dobiju  pare koji su hteli, a da on njima ne smeta ni kao politička figura, ni kao moćni finansijski tajkun”, kaže urednik magazina Ekonomist Mijat Lakićević.

Podsetimo, iz PTT–a je u više navrata isticano da su Karići zloupotrebama u Mobtelu oštetili dražavu za oko 700 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: