Dopune Zakona o radu

Uskoro će se u Skupštini Srbije naći Vladin predlog dopune Zakona o radu.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.03.2006.

18:07

Default images

Ministarstvo za rad planira izmene nekih članova zakona koji su izazivali probleme u predhodnih godinu dana. Predviđa se produženje rada na određeno vreme sa jedne na 3 godine, 25 veću platu će dobijati samo oni koji rade u noćnim smenama, a roditelji dece s posebnim potrebama moći će da rade skraćeno dok im deca ne napune 18 godina, a ne pet, kao do sada. Biće doneti i posebni zakoni o regresu, toplom obroku i minulom radu.

Ministar za rad Slobodan Lalović kaže da se tim izmenama Vlada vraća na svoj prvobitan predlog koji Skupština prošle godine nije usvojila. "Da zakon prošle godine u martu, kada je bio u Skupštini, nije oštećen vrlo čudnom radikalsko-socijalističko-demokratskom koalicijom, naravno da ga ne bismo menjali. Predlog koji je tada usvojen na Vladi zadovoljavao je sve potrebe", kaže ministar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: